The Wall House by FARM.

The Wall House was designed by FARM and is located in Singapore.

The Wall House by FARM 01

“This is a tale of two houses – similar looking, yet independent and coming together to form a coherent whole. The two blocks sit on a sprawling piece of land, belonging respectively to the retired parents and one of their children. This separation of the house into two blocks, in part a response to the sheer scale of the land, is also a requirement brief given by the clients. Programmatically, it consists of a two-storey block with the main living and master bedroom area, and a single-storey block housing the entertainment areas of the house. What links these two volumes together is the huge central courtyard at the entrance expressed in an austere geometry of granite floor and wall, an organically shaped oculus and a minimalist planting of six willowy trees. Like a sparse yet artful Chinese landscape painting, this sets the tone for the rest of the spaces. The landscape design, similar to the house, is also experienced in multiple correlated layers. It takes its inspiration from the philosophy of classical Chinese Garden where views are borrowed through cutouts and vistas, and where sight lines and spaces begin to overlap.” Photographer: Bryan van der Beek and Edward Hendricks.

The Wall House by FARM 02 The Wall House by FARM 03 The Wall House by FARM 04 The Wall House by FARM 05 The Wall House by FARM 06 The Wall House by FARM 07 The Wall House by FARM 08 The Wall House by FARM 09 The Wall House by FARM 10 The Wall House by FARM 11 The Wall House by FARM 12 The Wall House by FARM 13 The Wall House by FARM 14 The Wall House by FARM 15 The Wall House by FARM 16 The Wall House by FARM 17 The Wall House by FARM 18 The Wall House by FARM 19 The Wall House by FARM 20