KVS House by Estudio Galera

KVS House is a private residence completed by Estudio Galera in 2013 and is located in La Costa Partido, Buenos Aires, Argentina.

KVS House by Estudio Galera 01

KVS House by Estudio Galera 02 KVS House by Estudio Galera 03 KVS House by Estudio Galera 04 KVS House by Estudio Galera 05 KVS House by Estudio Galera 06 KVS House by Estudio Galera 07 KVS House by Estudio Galera 08 KVS House by Estudio Galera 09 KVS House by Estudio Galera 10 KVS House by Estudio Galera 11 KVS House by Estudio Galera 12 KVS House by Estudio Galera 13 KVS House by Estudio Galera 14 KVS House by Estudio Galera 15 KVS House by Estudio Galera 16 KVS House by Estudio Galera 17 KVS House by Estudio Galera 18 KVS House by Estudio Galera 19 KVS House by Estudio Galera 20

A vacation home thought for family that includes areas for meetings and outdoor activities. The program focused on two uncorrelated stacked boxes, balancing each other on a half-buried stone plinth. The program took just under twelve percent of the lot, leaving enough space for the swimming pool and a green dune. The entrance to the house, the service area and the playroom are located in the half-buried plinth with a direct connection to the outside. Upstairs, overhanging over the building site, there is the social area, which is a concrete box open at its lengths and supported on its ends. There is a forest at the front and a garden which dissolves into acacias trees at the back. The kitchen, the dining room and the living room extend into the deck, the swimming pool and the garden. An interior-exterior volume contains the service and barbecue areas, the machine room and a toilet. This wedge-shaped volume protects the barbecue area and exterior social area from the southern winds. A wooden pergola contains the space and offers protection from the sun. The upper floor contains three bedrooms, two bathrooms and offer views of the forest.
Photos by: Diego Medina