Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo

Vila Leopoldina Loft is a project designed by Diego Revollo Arquitetura and is located in São Paulo, Brazil.

Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 01

Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 02 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 03 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 04 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 05 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 06 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 07 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 08 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 09 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 10 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 11 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 12 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 13 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 14 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 15 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 16 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 17 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 18 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 19 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 20 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 21 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 22 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 23 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 24 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 25 Loft Vila Leopoldina by Diego Revollo 26

Located in Vila Leopoldina district on a contemporary way of living building, this 70m2 loft belongs to a young musical and advertisements actor. His modern lifestyle reflects the concept of an integrated loft, whose social and intimate areas are separated only by a curtain, which also refers to a theatrical scene.
For the whole structure of the apartment it was chosen a single material, “burnt cement”, which covers floor, walls and ceiling. It was added to this neutral structure an unusual mix of shades of burgundy, lilac and purple used on the curtains, on the carpet of the living room and also in the kitchen.
The kitchen with gray structure and burgundy cabinetry received a yellow top, which occupies the eating area and also the food preparation area. The choice of yellow broke the used shades and made the apartment even more modern and cheerful. In addition, the top on the same height for the stove and for the dining table was a bold
architectural solution.
Contrary to the idea that small spaces ask for small furniture, it was chosen an ultra sized sofa, which takes up two walls of the living room. Unlike what people imagine, this sofa has brought immense breadth and lightness to the room. As a request of the client who lives alone, the intimate area was designed to bring a lot of comfort . The closet, the bathroom and tub were sectored by creating a gap and also with the choice of natural wood for the floor. The integration of this area created an atmosphere of SPA or a real “bath room”, unexpected for an apartment of 70 m2. Also in this area, it was created a small office with acoustic isolation that allows the
owner to work and make audio recordings di rectly from his home.
The result is a well used apartment, that brings everything to a practical and actual lifestyle, without losing the beauty.
Photographer Mr. Alain Brugier