Industrial Loft by Diego Revollo

Industrial Loft was designed by Diego Revollo and is located in in São Paulo, Brazil.

Industrial Loft by Diego Revollo 01

Industrial Loft by Diego Revollo 02 Industrial Loft by Diego Revollo 03 Industrial Loft by Diego Revollo 04 Industrial Loft by Diego Revollo 05 Industrial Loft by Diego Revollo 06 Industrial Loft by Diego Revollo 07 Industrial Loft by Diego Revollo 08 Industrial Loft by Diego Revollo 09 Industrial Loft by Diego Revollo 10 Industrial Loft by Diego Revollo 11 Industrial Loft by Diego Revollo 12 Industrial Loft by Diego Revollo 13 Industrial Loft by Diego Revollo 14 Industrial Loft by Diego Revollo 15 Industrial Loft by Diego Revollo 16 Industrial Loft by Diego Revollo 17 Industrial Loft by Diego Revollo 18 Industrial Loft by Diego Revollo 19 Industrial Loft by Diego Revollo 20 Industrial Loft by Diego Revollo 21 Industrial Loft by Diego Revollo 22 Industrial Loft by Diego Revollo 23 Industrial Loft by Diego Revollo 24

 

The loft of a hundred square meters, located in the southern of Sao Paulo, was designed with some of its owner characteristics. As he lives alone, the integration of areas has become one of the major parties adopted. As a result the project achieved the ideal match between comfort and modernity, giving, at the same time, an industrial look to the building.
Besides, colors as black and grey have emphasized the masculinity of the space. Integration appears as the the key word to the success of the project, firming much more the fundamental idea of a Loft.
The choice for just one kind of covering for the walls and the roof of the whole apartment provided more uniformity to the area, creating a single box. With the goal of reaching the balance between rustic and industrial characteristics and warm and comfortable sensation, burned cement was chosen as the main covering. A special resin was used in the effort to get more impermeability of the wet surfaces.
On the lower floor, the living room, dining room and kitchen have also been unified, once they don’t have sheds or division, the dining table appears as a wooden board made of Pine setted in a kitchen workbench adding modernity to the materials. In the mezzanine, the elimination of any division between rooms bathrooms and the closet, was the solution chosen to provide wideness to the area. The low headboard designed by the office, with the two hanging bedside tables on both sides, accentuate the horizontality and helps providing much more amplitude. The composition of soft elements as the hanging board made of ebonized Sucupira in the bathroom that takes place of a normal gabinet, and the mirror setted on the roof with faces to both sides, contributed to reach the target.
The contemporaneity present in this project goes beyond of his structure, being also strongly presented in the ornamental elements. Each detail was specially thought to accentuate the characteristics of this kind of apartment remitting them to the sheds of New York.
Photographer Mr. Alain Brugier