Costa Blanca apartment by A-cero Architects

Costa Blanca apartment is a penthouse renovation designed by A-cero Architects and is located in Costa Blanca, Valencia, Spain.

Costa Blanca apartment by A-cero 01

Costa Blanca apartment by A-cero 02 Costa Blanca apartment by A-cero 03 Costa Blanca apartment by A-cero 04 Costa Blanca apartment by A-cero 05 Costa Blanca apartment by A-cero 06 Costa Blanca apartment by A-cero 07 Costa Blanca apartment by A-cero 08 Costa Blanca apartment by A-cero 09 Costa Blanca apartment by A-cero 10 Costa Blanca apartment by A-cero 11 Costa Blanca apartment by A-cero 12 Costa Blanca apartment by A-cero 13 Costa Blanca apartment by A-cero 14 Costa Blanca apartment by A-cero 15 Costa Blanca apartment by A-cero 16 Costa Blanca apartment by A-cero 17 Costa Blanca apartment by A-cero 18 Costa Blanca apartment by A-cero 19 Costa Blanca apartment by A-cero 20 Costa Blanca apartment by A-cero 21 Costa Blanca apartment by A-cero 22 Costa Blanca apartment by A-cero 23 Costa Blanca apartment by A-cero 24 Costa Blanca apartment by A-cero 25 Costa Blanca apartment by A-cero 26 Costa Blanca apartment by A-cero 27 Costa Blanca apartment by A-cero 28

The architecture studio A-cero, managed by Joaquin Torres and Rafael Llamazares, presents one of his latest works in interior design. This penthouse reform of 218 sqm is placed in a town of the coast of Valencia, Spain.
The apartment has an area of 175 sqm and the terrace has 43 sqm, which makes a total of 218m2.
Access to housing is given through a hall of 6 sqm…
First we found a great diaphanous space: the living room of 55 sqm, and the kitchen with 14.5 sqm. Other spaces that complete this apartment are the hallway, the pantry, the laundry room (located on the back of the kitchen), the master bedroom with dressing room and bathroom with a total area of 27sqm and finally two secondary bedrooms of 17 sqm, with bathroom in suite.
White is the main character of this project. The property is located in the “Costa Blanca / white coast” in Valencia. This provides enormous luminosity inside. The sinuous shapes are also relevant in this project with the views focused to the environment extending to the sea.
We have designed a ceiling whose curves are resolved in white glow Krion by Porcelanosa. This ceiling goes through walls also, and has indirect LED lighting that changes colour to create different atmospheres and feelings.
The interior woodwork: interior doors, closets and dressing are done in white lacquered. A mirrored wall at the back of the hall gives more depth to this home.
Furthermore, the finished for the horizontal parameters of the house use a white plastic colour, except from the living room where vertical parameters are followed with overlapping slats Krion.
The kitchen is exclusively designed by A-cero. It has sinuous forms and is also made with the material Krion by Porcelanosa. The rest of the furniture is designed by A-cero, such as beds, tables, bedrooms, bathrooms… while the living room sofas, chairs and dining tables are designed and manufactured by the international firm Vondom. Everything is white and suit perfectly with the concept of this holiday housing.
Photography: Plasmalia