Oriole Way by McClean Design

Oriole Way is a new single samily residence designed by McClean Design and is located in Los Angeles, California, USA.

Oriole Way by McClean Design 01

Oriole Way by McClean Design 02 Oriole Way by McClean Design 03 Oriole Way by McClean Design 04 Oriole Way by McClean Design 05 Oriole Way by McClean Design 06 Oriole Way by McClean Design 07 Oriole Way by McClean Design 08 Oriole Way by McClean Design 09 Oriole Way by McClean Design 10 Oriole Way by McClean Design 11 Oriole Way by McClean Design 12 Oriole Way by McClean Design 13 Oriole Way by McClean Design 14 Oriole Way by McClean Design 15 Oriole Way by McClean Design 16 Oriole Way by McClean Design 17 Oriole Way by McClean Design 18 Oriole Way by McClean Design 19 Oriole Way by McClean Design 20 Oriole Way by McClean Design 21 Oriole Way by McClean Design 22

At the end of Oriole Way overlooking Sunset Strip, this lot was more of a cliff than a site but has one of the best views in the city. The challenge was to graft the house onto the hillside and create a suitable entry experience and enough living space bearing in mind the steep topography. Our solution was to separate the garage and parking area from the entry of the house. This took advantage of the street slope to allow pedestrians to enter at the main level of the home while giving us the opportunity to create a water and light filled entry courtyard. The house is laid out over three levels. The lower level contains bedrooms, a large dedicated theatre, gym and wine room. The main level consists of the entry, living, dining and kitchen spaces as well as the master bedroom. The upper level, a loft space, additional bedroom and a roof terrace over the master. The pool is unique in that it has an infinity edge on four sides. The two story living room is a rarity in the neighborhood and coupled with light coming from all sides gives the house an expansive feel. The palette for the house is sleek Hollywood; black and white, shiny and suede making plenty of use of marble, dark granite and chrome as well as high gloss cabinets and custom wall paper.
Photographer: Nick Springett & Jim Bartsch