CASA D by Damilano Studio Architects

CASA D is a residential project designed by Damilano Studio Architects and is located in Cuneo, Italy. It was completed in 2002 and covers an area of 250 sqm.

Casa D by Damilano Studio Architects 01

Casa D by Damilano Studio Architects 02 Casa D by Damilano Studio Architects 03 Casa D by Damilano Studio Architects 04 Casa D by Damilano Studio Architects 05 Casa D by Damilano Studio Architects 06 Casa D by Damilano Studio Architects 07 Casa D by Damilano Studio Architects 08 Casa D by Damilano Studio Architects 09 Casa D by Damilano Studio Architects 10 Casa D by Damilano Studio Architects 11 Casa D by Damilano Studio Architects 12 Casa D by Damilano Studio Architects 13 Casa D by Damilano Studio Architects 14 Casa D by Damilano Studio Architects 15 Casa D by Damilano Studio Architects 16 Casa D by Damilano Studio Architects 17 Casa D by Damilano Studio Architects 18 Casa D by Damilano Studio Architects 19 Casa D by Damilano Studio Architects 20 Casa D by Damilano Studio Architects 21 Casa D by Damilano Studio Architects 22 Casa D by Damilano Studio Architects 23

The house is on a gently sloping terrain that gave the pretext to develop a house on two levels, connected by a mezzanine floor. The entrance to the house has a curious glimpse of the dining area, located south-east of the Appendix.
The living room opens onto a large window on the porch and garden, raised above the share of the pool. Large outdoor terraces that follow the natural slope of the land, linking the summer lunch at the poolside and even the lawn located at the lower level, which overlooks the spa area.
The mezzanine level of the house is the double-height library, which separates the living from the sleeping area. Given the passion for reading of the commissioners, the library was conceived as the hub of the home, relax in direct contact with water, a vibrant and evocative. Below the window of another residence illuminates the cutting of children’s play area. Fossil stone walls, enclosing the library entered the residence without interruption.
Photographer: Andrea Martiradonna