Shop 02 by i29 interior architects

Shop 02 is a project designed by i29 interior architects for Frame Publishers, covers an area of 190 m² and is located in Amsterdam, NL.

Shop 02 by i29 interior architects 01

Shop 02 by i29 interior architects 02 Shop 02 by i29 interior architects 03 Shop 02 by i29 interior architects 04 Shop 02 by i29 interior architects 05 Shop 02 by i29 interior architects 06 Shop 02 by i29 interior architects 07 Shop 02 by i29 interior architects 08 Shop 02 by i29 interior architects 09 Shop 02 by i29 interior architects 10 Shop 02 by i29 interior architects 11 Shop 02 by i29 interior architects 12 Shop 02 by i29 interior architects 13 Shop 02 by i29 interior architects 14 Shop 02 by i29 interior architects 15

The Frame Store offers a three-dimensional experience of the magazine – a creative and innovative universe that surprises and inspires. The interior of the canal-side store is just as inspiring as its innovative products. The monumentality of Zuilenzaal – an attraction in itself – has been heightened through an intervention by i29 interior architects. Transforming the space into a mirrored universe, the designers elevate and reflect its grandeur. To i29, the multiple use of mirrors throughout the monumental space stands for reflection of time and history; the old versus the new. Furthermore it represents Frame’s role reflecting on architecture, interiors and products as published in it’s magazine. Products are presented on series of single platforms with mirrored sides and black top surfaces with integrated black frames. The surfaces and products seam to float through space. The goal was to create a surreal world of reflecting elements presenting the products without interfering with the quality of the monumental environment. Two larger mirrored objects contain fitting rooms, a small art gallery and stairs that offer a different perspective for the visitors climbing them, and a surreal image for the other visitors in the shop looking only at the top half of these personages. The contradiction of this minimal and modest intervention, is that the volumes are absorbed in the existing space and seem to dissapear. At the same time they are adding extreme sharpness and intensify the experience of the existing space even more than before.
Photos by Ewout Huibers