Hike by SABO project

Hike is a project designed by SABO project in 2015, covers an area of 72 m² (775 sf) and is located in Montmartre, Paris.

Hike by SABO project 01

Hike by SABO project 02 Hike by SABO project 03 Hike by SABO project 04 Hike by SABO project 05 Hike by SABO project 06 Hike by SABO project 07 Hike by SABO project 08 Hike by SABO project 09 Hike by SABO project 10 Hike by SABO project 11 Hike by SABO project 12 Hike by SABO project 13 Hike by SABO project 14 Hike by SABO project 15 Hike by SABO project 16 Hike by SABO project 17 Hike by SABO project 18 Hike by SABO project 19 Hike by SABO project 20 Hike by SABO project 21

SABO was invited to rethink the Paris apartment of a young fashion designer looking to maximize her space. The design consist of several partition removals and the insertion of a multi function thick wall acting as stair, office, display, closet, fabric storage, natural and artificial light source or sliding partitioning. The porous furniture allows for natural light to reach a central corridor as well as framing views between the new bedroom and the living room.The swaying steps of an alternate tread stair celebrates the surrounding hills and climbing culture of Montmartre.
In the kitchen, a mini vertical garden provides fresh aromatic herbs thanks to a mix of direct sun exposure and specialized artificial lighting. A steel countertop with custom integrated drainer is welded in place to stretch over 15 foot seamlessly. In contrast is a whimsy floor composed of a 25 natural rubber strips of 14 different colors.
Copyrights: SABO project