North Boulevard House by StudioMet Architects

North Boulevard House is a project designed by StudioMet Architects and is located in Houston, Texas. This introverted courtyard house is as much a tribute to the love the clients have for traveling, mid-century modern design, furniture, gardening and nature as much as it symbolizes a physical connection to beloved family members whose art adorns the walls. Photo by Yoon You, AIA.

North Boulevard House by StudioMet Architects 01

North Boulevard House by StudioMet Architects 02 North Boulevard House by StudioMet Architects 03 North Boulevard House by StudioMet Architects 04 North Boulevard House by StudioMet Architects 05 North Boulevard House by StudioMet Architects 06 North Boulevard House by StudioMet Architects 07 North Boulevard House by StudioMet Architects 08 North Boulevard House by StudioMet Architects 09 North Boulevard House by StudioMet Architects 10 North Boulevard House by StudioMet Architects 11 North Boulevard House by StudioMet Architects 12 North Boulevard House by StudioMet Architects 13 North Boulevard House by StudioMet Architects 14 North Boulevard House by StudioMet Architects 15 North Boulevard House by StudioMet Architects 16 North Boulevard House by StudioMet Architects 17 North Boulevard House by StudioMet Architects 18 North Boulevard House by StudioMet Architects 19 North Boulevard House by StudioMet Architects 20 North Boulevard House by StudioMet Architects 21 North Boulevard House by StudioMet Architects 22 North Boulevard House by StudioMet Architects 23 North Boulevard House by StudioMet Architects 24

The entry sequence into the house includes a sky court, wraparound deck, garden, outdoor living space and pool. Massing for the house includes a separate double height volume at the front of the property for a guest suite and an L-shaped configuration for the main house containing the kitchen, dining room and living room in the long bar. Private spaces are amassed in the two-story volume of the short bar. The expression of the structural members on the courtyard elevation of the house add a layer of depth and honesty to reveal how the project was built.
Photo by StudioMet Architects