Yen A Kard by AAd design

Yen A Kard is a project designed by AAd (Ayutt and Associates design) covers an area of 500 sq.m. and is located in Bangkok, Thailand.

Yen A Kard by AAd design 01

Yen A Kard by AAd design 02 Yen A Kard by AAd design 03 Yen A Kard by AAd design 04 Yen A Kard by AAd design 05 Yen A Kard by AAd design 06 Yen A Kard by AAd design 07 Yen A Kard by AAd design 08 Yen A Kard by AAd design 09 Yen A Kard by AAd design 10 Yen A Kard by AAd design 11 Yen A Kard by AAd design 12 Yen A Kard by AAd design 13 Yen A Kard by AAd design 14 Yen A Kard by AAd design 15 Yen A Kard by AAd design 16

YAK is a new modern design house located on Yen Akat Road, Bangkok, Thailand. The house is specifically designed for a small modern family. It is composed of a 560 sq.m private land and 500 sq. m usable internal space. Even though the usable space of the land is limited, but the client still wanted a large greenery area to enjoy, as well as a modern house with sun shades and rain protections.
After numerous hours of design planning and meetings, the architect proposed cantilevering practically half of the house over the ground floor area. This would liberate more space in the garden while following the regulations. The house is designed in L shape to enhance the usable space and green area. One side of the wall of the house is designed close to an adjacent plot of land to maximize the green space. The bathrooms, service areas, storages and staircases are located on the south as buffer zones to absorb the heat and provide more privacy for the main private space. Most of glass walls are in the north of the house in order to receive natural sunlight since the northern sunlight is the least intense in Thailand. In addition, 50 percent of the land is an open space for gardening that can be visible from every angle of the house. The swimming pool is positioned in parallel with the building to draw cool air into the house. The architect’s main concerns are to keep the building cool during daytime and provide cross-ventilation from opposing windows for every room. The layout not only satisfies the client’s need, but also provides a natural ventilation and generous outdoor area compared with that of a small plot with similar surrounding properties.
Photos by AAd design