Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos

Aluminium House is a project designed by Fran Silvestre Arquitectos, covers ana rea of 958,03 m2 and is located in Madrid, Spain.

Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 01

Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 02 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 03 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 04 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 05 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 06 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 07 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 08 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 09 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 10 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 11 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 12 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 13 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 14 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 15 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 16 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 17 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 18 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 19 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 20 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 21 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 22 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 23 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 24 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 25 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 26 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 27 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 28 Aluminium House by Fran Silvestre Arquitectos 29

“A consolidated landscape surrounded by gardens with big trees within the metropolis of Madrid is the fortunate starting point of this house.
The piece, of metallic and horizontal nature, produces the effect of having just one storey. With its proportions and materiality it both contrasts and blends with the tall trees of its environment.
The scale of the house is moderated through the understanding of the day area as a base emerging from the same natural stone which paves part of the plot. The night zone is placed on it and focuses the view to the north and south while protecting itself from the eyes of the neighbours and generating shaded terraces in which to enjoy the exterior.
The substantially square plan is designed to unite the program in a compact way. The staircase and central inner atrium distribute the rooms, establishing a functional hierarchy in which all spaces open up to the garden.”
Photography: Diego Opazo