House Von Stein by Philipp Architekten

House Von Stein is a project designed by Philipp Architekten. On a gently sloping corner lot in a grown residential area in Frankfurt, Germany, a house was to be designed, offering the owners both a maximum of privacy as well as a high degree of openness. The clients described their dream of the desired living environment as ” Los Angeles loft feeling” coupled with the desire for a maximum room experience.

House Von Stein by Philipp Architekten 01

House Von Stein by Philipp Architekten 02 House Von Stein by Philipp Architekten 03

House Von Stein by Philipp Architekten 04 House Von Stein by Philipp Architekten 05 House Von Stein by Philipp Architekten 06 House Von Stein by Philipp Architekten 07 House Von Stein by Philipp Architekten 08 House Von Stein by Philipp Architekten 09 House Von Stein by Philipp Architekten 10 House Von Stein by Philipp Architekten 11 House Von Stein by Philipp Architekten 12 House Von Stein by Philipp Architekten 13 House Von Stein by Philipp Architekten 14 House Von Stein by Philipp Architekten 15 House Von Stein by Philipp Architekten 16 House Von Stein by Philipp Architekten 17 House Von Stein by Philipp Architekten 18 House Von Stein by Philipp Architekten 19 House Von Stein by Philipp Architekten 20 House Von Stein by Philipp Architekten 21 House Von Stein by Philipp Architekten 22 House Von Stein by Philipp Architekten 23 House Von Stein by Philipp Architekten 24 House Von Stein by Philipp Architekten 25

On this background a radical and uncompromising game between opening and closing was generated. The minimalist building shows a consequent closed unity towards the street, to which it only opens through the front door and the garage. It therefore protects and shelters the privacy of the owners. On the other hand openness and transparency characterise the building in direction of the garden. A barrier-free 18 m long high-end glass fa├žade reveals the view into nature and the pool.

The pool is equipped with solar technology and additionally connected via heat exchanger to the air-water-heat pump of the building services. Therefore it can be heated and used all year long. Integrated in the floor plan the pool is directly adjacent to the bedroom and the spa area and thus interlocks the inside and outside. Beyond that the light reflections on walls and ceilings are a wonderful design feature.

Another special feature shows when entering the building: A water-atrium. A light channel open to the sky, equipped with a water basin on the ground. The here presented street art graffiti forms a counterpoint to the purist interior design, which is only highlighted by a few high class pieces of furniture.

All Images photographed by: Jose Campos, Architectural Photographer, Portugal