White Cubes House by at26

White Cubes House is a project designed in 2015 by at26, covers an area of 300.0 sqm and is located in Bratislava, Slovakia.

White Cubes House by at26 01

White Cubes House by at26 02 White Cubes House by at26 03 White Cubes House by at26 04 White Cubes House by at26 05 White Cubes House by at26 06 White Cubes House by at26 07 White Cubes House by at26 08 White Cubes House by at26 09 White Cubes House by at26 10 White Cubes House by at26 11 White Cubes House by at26 12 White Cubes House by at26 13 White Cubes House by at26 14 White Cubes House by at26 15 White Cubes House by at26 16 White Cubes House by at26 17 White Cubes House by at26 18 White Cubes House by at26 19 White Cubes House by at26 20 White Cubes House by at26 21 White Cubes House by at26 22 White Cubes House by at26 23 White Cubes House by at26 24 White Cubes House by at26 25 White Cubes House by at26 26 White Cubes House by at26 27 White Cubes House by at26 28 White Cubes House by at26 29

The house is located on a small atypical plot on the corner of the intersection of two streets – Kaštieľska, a rather busy street, and Kľukatá street, which is adjacent to the local cemetery. From one side, the house emerges from an area of family houses and from the other side it is surrounded by apartment buildings.
The investor’s intentions were very clear: to create an elegant and timeless design and clear material mix of concrete and white with living rooms and bedrooms oriented to south.
The concept of the house based on the basic premise to create the most possible connection between interior and exterior. First floor is completely opened to the garden, but also offers intimacy for residents, upper floor and the street-facade are almost completely closed off the street and visualy creates a very introverted impression.
The design is supposed to create an impression of a sculpture carved from a single piece of smooth white matter … Facades STO and the absence of any plumbing products only support that.
The 3-story house is heated by heat pump and managed by an inteligent home control system

Layout description.
In the basement there is a utility room with laundry, 1 storeroom, wine cellar and staircase.
On First floor, a garage with storage, the entrance hall and the living area are located. The living area consists of connected kitchen with dining room with a gallery and a living room.
On second floor is a staircase hall with gallery, 1 bedroom, 2 bedrooms with wardrobe, bathroom with toilet, bedroom with wardrobe and bathroom and toilet and bidet. Two rooms have an terrace acces.
Photographs: Peter Čintalan