Tag Archives: houseidea

A Desired Home by Liang Architecture Studio

This project designed by Liang Architecture Studio is the transformation of a residence. Based on architectural thinking, the interior design enriches the layering of space by integrating interpenetrating surfaces, and realizes symbiosis between people and space in a free and balanced atmosphere. Photography by Wang Ting and Ye Song.

.

Continue reading

Living Hub by Egue y Seta

Living Hub is a project designed by Egue y Seta in 2019, covers an area of 132m2 + 15.75m2 and is located in Barcelona, Spain. Photography by VICUGO FOTO

.

Continue reading

Artist Residence by Heliotrope Architects

When a young couple approached Heliotrope Architects and asked them to design a home with an art studio inside, all parties sat around the table contributing ideas – some atypical. The couple, an artist and an engineer, listed several additional criteria for their new home: a contemporary style, but not out of place with the rest of the Capitol Hill neighborhood; a visual connection to the street balanced with privacy; a strong relationship between the interior and exterior; lots of natural light; an interior with an art-gallery-feel to accommodate their growing art collection; and a separate guest wing. Photography by Benjamin Benschneider.

Mason residence. Seattle, Washington. Image license: Heliotrope Architects and Dovetail Construction.
© Copyright 2016 Benjamin Benschneider All Rights Reserved. Usage may be arranged by contacting Benjamin Benschneider Photography. Email: bbenschneider@comcast.net or phone: 206-789-5973.

.

Continue reading

Yolk House by Pac Studio

Yolk House is a project designed by Pac Studio in 2018, covers an area of 80 m2 and is located in Auckland, New Zealand. Photography by David St George and David Straight.

.

Continue reading

Modern and fun apartment by Studio 19

This project is signed by architect Stephanie Esposito, from Studio 19 Arquitetura. A young bachelor who wanted an unusual apartment, with color and mixture of styles, from retro to futuristic. Photography by Julia Herman Photos.

.

Continue reading

Little House by mwworks

The Little House designed by mwworks is nestled into a lush second growth forest on a north facing bluff overlooking Hood Canal with distant views to Dabob Bay. Designed to repurpose an existing foundation, the new building is just over 20 feet square. Photography by Andrew Pogue

.

Continue reading

A forest house by Aquiles Jarrín

The intervention designed by Aquiles Jarrín was carried out in a modern apartment of the 70s, located right in the Historical Center of Quito. More than two decades ago the Historical Center has been transformed regarding habitation and use of space, being now immersed in a process of residential desertification. Photography by JAG studio.

.

Continue reading

The Nook House by Studio 163

Studio 163 have added a window seat and subterranean wine cellar to a family home in London. E + H wanted to open up their kitchen and dining space to the garden and maximise light whilst minimising the changes to their existing façade. Photography by Emanuelis Stasaitis.

.

Continue reading

Silesian House by mode:lina

There is an interesting story behind the Ślonsko Chałpa (transl. from local dialect – Silesian House) project by mode:lina. The final shape is the result of the reconstruction of existing buildings from the so-called State Collective Farm from the 70’s evoking the essence of buildings from that period, i.e. raw, concrete and brick, as well as the simplicity of form and construction. Photography by Patryk Lewiński

.

Continue reading

Single House by Architetturartigiana

The single house project designed by Architetturartigiana is the answer to a young lawyer moved to the city for work needs. The object of transformation is a two-room apartment of just 40 square meters, located on the second floor of a building overlooking the Specola of Padua, in a context steeped in history and beauty. The research of a coherent space, this is the prerogative of the client, has focused the design on the selection of few materials, where the decoration finds the right balance with the sober tones of color.

.

Continue reading