Tag Archives: outdoor

E2211 by Ravel Architecture

E2211 by Ravel Architecture is an urban retreat in Austin Texas that was developed, designed, and built by Ravel Architecture. Photography by Chase Daniel.

.

Continue reading

Stratford Creek Rambler by Matt Garcia Design

Stratford Creek Rambler is a project designed by Matt Garcia Design. This is a 500sf addition to the firm’s first major commission. Surrounded in nature, the Rambler provides the owners with a little more room to spread out and a space to disconnect and unwind. Taking advantage of the steep site, the addition is set a full level below the house, providing a strong connection with the active creek below. Photography by Casey Dunn.

.

Continue reading

Dartmouth Park by Pardon Chambers Architects

Dartmouth Park by Pardon Chambers Architects is a whole house refurbishment in a conservation area in North London. Along with an extended kitchen dining living space at the garden level, a new, whole floor, master suite was created at the first floor with remodelled additional bedrooms and bathrooms on the top floor. Photography by Caroline Mardon.

.

Continue reading

NIU N70 by Fran Silvestre Arquitectos

The NIU project designed by Fran Silvestre Arquitectos arises with the purpose of innovating construction systems to increase precision in the materialization of architecture. Deadlines and certain costs that improve the quality of human environments, making them more sustainable and healthy. Photography by Fernando Guerra.

.

Continue reading

Amagansett 5 by Kevin O’Sullivan + Associates – KOSA

Amagansett 5 is a project designed by Kevin O’Sullivan + Associates – KOSA. Crisp + clean Hamptons retreat with indoor and outdoor living front and center. Enter through the 4′ wide mahogany pivot door into the double-height entry space where the exterior Indiana limestone wall carries through. Turn to the 12′ high living room with walls of glass facing twin courtyards on each side, one with sliding doors that open fully to the oversized swimming pool with the guest wing to one side and the outdoor kitchen on the other. Photography by Read McKendree.

KOS+A

.

Continue reading

Baboolal Residence by Arielle Schechter, Architect, PLLC

The Baboolal residence designed by Arielle Schechter, Architect, PLLC is a net zero house is for a multicultural family of four. The husband is Indian originally from South Africa and the wife is American. They are both in high stress professions: he is a pediatric anesthesiologist and she is a pediatric nurse. They have two small children and pets. Photography by Tzu Chen.

.

Continue reading

Suning Zhongshan Golf Resort, Nanjing by CCD

Located at the foot of the picturesque Purple Mountain, Suning Zhongshan Golf Resort designed by CCD is surrounded by beautiful landscapes, including the 600-meter-long Shixiang Road in Ming Xiaoling Mausoleum and a 460-year-old ginkgo tree.

.

Continue reading

Sag Harbor 2 by Kevin O’Sullivan + Associates – KOSA

Sag Harbor 2 is a project designed by Kevin O’Sullivan + Associates – KOSA. The homeowners scouted properties by boat and came upon the perfect site…amazing sunsets, a protected cove, friendly neighbors, and a gently slope from curbside to waterfront. The elements spoke to them and they decided to build a home for themselves. Photography by Read McKendree.

.

Continue reading

Grant Park House by ARCHITECTUREFIRM

The Grant Park House by ARCHITECTUREFIRM began with a classic Atlanta craftsman style bungalow in the historic Grant Park neighborhood that was in need of significant repair. The extensive renovation to the roof that was required allowed for a complete reconceiving of the home in plan and section, creating a new sky-lit single volume and wide open living spaces with a lofted floor above the more intimate bed and bath rooms. Photography by Garey Gomez.

.

Continue reading

The Picture House by NOTO Architects Limited

The Picture House designed by NOTO Architects Limited was derived from a clear client brief for a rear extension- maximise the proportion of the glazing to the rear facade, and in turn minimise the appearance of the other constructed elements. Photography by French + Tye.

.

Continue reading