Tag Archives: Sandbox Studio

Meta-Morphology by Sandbox Studio®

Meta-Morphology is a project designed by Sandbox Studio®. When change occurs in a physical form, structure, or character, we call it metamorphosis. When it happens to an existing Canberra home in a quiet, leafy street of Duffy, we call it Meta-Morphology. Photography by Anne Stroud.

.

Continue reading

Paddo Terrace by Sandbox Studio®

Owen and Tom, a young professional couple, engaged Sandbox Studio to transform their rundown Victorian terrace in Paddington, Sydney, into a modern home, while restoring its heritage character. We designed a minimalist alteration and addition, increasing the space and light without overdeveloping the site. Photography by Katherine Lu.

.

Continue reading

East Juliett by Sandbox Studio®

Capturing its past character and expressing its continued charm, East Juliett designed by Sandbox Studio® is an embrace of time. As a contributor to the heritage fabric of the area in Sydney’s inner-west, an extensive renovation and extension allowed the home’s previous self to be given a new life, while maintaining its original intent. Through a considered reworking of the internals, and an opening up to allow natural light in from various directions, the result is a home that welcomes natural light throughout the day, allowing it to animate the spaces as light moves in and out. Photography by Walters Macri.

.

Continue reading

Fundamental House by Sandbox Studio®

Fundamental House is a project designed by Sandbox Studio®. A lean, green granny flat offers a fresh take on multi-generational living. Annangrove, NSW – The Hills District. The latest project by Sandbox Studio is a compact ‘forever house’ designed for a couple of retirees. Its environmental design and space-efficient planning make excellent use of the site, allowing them to live near their children and give them room to roam. photography by Katherine Lu, Megan Morton STYLIST.

Continue reading

Maison de Famille by Sandbox Studio

Proving that well-designed home renovations are more cost-effective than moving, the latest home project by Sandbox Studio turns a 2.5-bedroom 1920s bungalow into a light-filled 4-bedroom family home. Photography by Campaigntrack.

.

Continue reading