Circle by Ganna Design

Circle is a private residential space designed by Ganna Design and is located in New Taipei City,Taiwan.

Circle by Ganna Design 01

Circle by Ganna Design 02 Circle by Ganna Design 03 Circle by Ganna Design 04 Circle by Ganna Design 05 Circle by Ganna Design 06 Circle by Ganna Design 07 Circle by Ganna Design 08 Circle by Ganna Design 09 Circle by Ganna Design 10 Circle by Ganna Design 11 Circle by Ganna Design 12 Circle by Ganna Design 13 Circle by Ganna Design 14 Circle by Ganna Design 15 Circle by Ganna Design 16 Circle by Ganna Design 17 Circle by Ganna Design 18 Circle by Ganna Design 19 Circle by Ganna Design 20

The designer introduces the bench into the house. The bench elongates from the door to elevated area. Black object is shoes cabinet. The slope guides visitors into the living room. The designers tear down the wall of one room, and exchange the place of living area and study room (elevated platform now). Therefore, the users can make the best of use the view and natural illumination, have a coffee or chat together in the elevated area.
Next to the elevated area is the living room. The designers use marble wall to partition living room and dining area. Marble itself can present the beauty of purify even without any process.。Furthermore, except for the space for DVD player, there is no other decorations on this main wall in avoid distracting the users from watching television. The width of the TV wall is would not block the view and natural illumination from outside.
The second main wall is the glass cabinet. The function of storage and display is required, so the designers need to figure out a way to combine them together. Then, an idea comes up with the designers’ mind that different glasses can satisfy this requirement. Frosted glass can remove clutter visual feeling, and clear glass is inductive to display collection. On the other hand, sapphire pendent light and round dining table were chose in order to soften the stiffer visual effect brought by rectangular glass cabinet. Also, round table is easy to move, increasing the flexibility of mobility.
Regarding to the lighting, instead of using embedded light, the designer uses wall fitting light to make the aisle looks like a lateral in art gallery. The residents in the house can, hence, live in simple but elegant environment.
Photos by Siew Shien Sam /MWphotoinc