Category Archives: outdoor

Peekaboo House by Carter Williamson Architects

Peekaboo House designed by Carter Williamson Architects is named for the large box window that hangs from the level 1 addition, where the building is strategically shifted to take advantage of views towards nearby Punch Park. The Peekaboo window is symbolic of the generosity and joy embedded into the architecture. The window seat is accessed via a curved bridge, framing a generous curved void, and creates a moment for quiet reflection or play for the young family. From this spot, the best backyard in Balmain, Punch Park, can be enjoyed while still in the home. Photography by Brett Boardman.

.

Continue reading

Gingerbread House by Carter Williamson Architects

Gingerbread House is a project designed by Carter Williamson Architects. From the street, it seems nothing much has changed, as the Gingerbread House takes on its existing street facade composition and gable roof. Unlike its’ neighbouring counterparts on the street, the Gingerbread House has a strong street presence protruding forward with its face to the sidewalk. Photography by Ben Guthrie.

.

Continue reading

Paul’s Place by The Stylesmiths

Paul’s Place is a project designed by The Stylesmiths. Creative people yearn for environments that inspire, sparking conversations that lead to inspiration. Such was the brief for Paul’s Place; a home that welcomes both work and play, blurring the line that divides them and facilitating the creation of art. Photography by Gus MacDonald.

.

Continue reading

Bimbadeen House by Lachlan Shepherd Architects

The Bimbadeen House is designed by Lachlan Shepherd Architects to compliment surrounding bush by nestling into the sloping site. The simple, low-lying, protective external form contrasts its light-filled, open planned interior. Photography by Nic Stephens Photography.

.

Continue reading

Beaumaris Residence by STUDIOMINT Design Group

This interior project designed by STUDIOMINT Design Group was born from a couple who live and breathe ‘coolness’. Both nearing retirement, they wanted to create a home that left a mark and legacy. With love for music, books, fine wine, family and friends – the creative direction was clear – bring St Kilda to Beaumaris. Photography by Rachael Dere.

.

Continue reading

Silver Linings by Rachcoff Vella Architecture

Silver Linings by Rachcoff Vella Architecture. Washed up from the beach a robust and heavy mass sits on top of the rise, offering up an entry path through sand dunes, layered beach grass and aged timber planks. Below a heavily textured concrete rock shelf a recessive deep void invites one into a dark entry and the beginning of a sequence of silver lined spaces. Photography by Tatjana Plitt.

.

Continue reading

VILLA in Xitang Ancient Town by Nature Times Art Design Co., Ltd.

The project designed by Nature Times Art Design Co., Ltd. is located in an ancient water town in Jiangnan Region (Southern China), embracing local characteristic cultural context. Accompanied by the Naera Hotel and an organic ecological village, and based on the rich culture and multiple commercial operations on the site, it creates a diversified living scene and vacation experience that conform to the contemporary trend, and establishes an aesthetic dialogue among living space, art, landscape and nature. Photography by Xu Xiaodong.

.

Continue reading

Yo-Ju Courtyard House by Wittman Estes

Yo-Ju Courtyard House is a project designed by Wittman Estes. What happens to the suburban single-family home as cities become dense and privacy becomes limited? It must look inward. Through a series of thresholds from opaque to transparent, Yo-Ju Courtyard House, which means “secluded living” in Mandarin Chinese, embraces the future of suburban density by establishing a private experience despite being adjacent to a busy arterial street in the Clyde Hill neighborhood of Bellevue. Photography by Andrew Pogue.

.

Continue reading

Forest House by Faulkner Architects

Forest House is a project designed by Faulkner Architects. A luxuriant forest of Jeffrey and sugar pine mixed with white and red fir covers this two-acre site at roughly 6,300 feet above sea level in the Martis Valley near the north shore of Lake Tahoe. Gently sloped, the site falls toward the south with views to the Northstar California ski resort. The simple rectangular plan is placed to minimize impact on the site, leaving a three-dimensional screen of 115 trees 60 to 90 feet tall surrounding it. The smaller second level contains sleeping rooms. Photography by Joe Fletcher Photography.

.

Continue reading

High Desert Residence by Hacker

High Desert Residence designed by by Hacker is a Central Oregon home that finds a sense of calm and refuge in the balance between landscape and sky. This 4,300-square-foot, four-bedroom house is designed as a regular weekend sanctuary for an active couple, and a getaway for their extended family – a place where everyone can gather and be together, with a balance between private rooms and communal space. Photography by Jeremy Bittermann

.

Continue reading