Tag Archives: living

Phinney Ridge Residence by Coates Design Seattle Architects

The Phinney Ridge home designed by Coates Design Seattle Architects is nestled into the footprint of the site’s previous house to utilize zoning guidelines that were grandfathered into this urban neighborhood in Seattle. This approach resulted in an elegant and vertical home built on three levels. Photography by Tucker English

.

Continue reading

Slim House by Matt Fajkus Architecture

Slim House is a project designed by Matt Fajkus Architecture. Situated within a one-acre lot in Austin’s Tarry Trail neighborhood, the back yard of this existing 1933-vintage historical house was underutilized. The owners felt that the main drawbacks of the existing back yard were a general disconnection between each outdoor area and a general lack of relationship to the house proper. Therefore, the primary goal of the redesign was a scheme that would promote the use of the outdoor zones, with the pool as a centerpiece. Photography by Charles Davis Smith

.

Continue reading

Valley House by Sparks Architects

Valley House is a project designed by Sparks Architects. The dramatic topography, bush setting of the Obi Obi Valley and Kondalilla Falls; and diverse climatic conditions of the hinterland were the driving forces for this design. Photography by Christopher Frederick Jones.

.

Continue reading

Cismigiu Apartment by Razvan Barsan + Partners

Cismigiu Apartment is a project designed by Razvan Barsan + Partners. “The design was influenced by the french style of the building where the apartment is located. It’s a delicate house, with small blue accents which generates a perfect state of calm. The favourite element from this interior design is the ceiling, with a special trick used to keep the height of the rooms and to enjoy the warmth of diffused lights. Photography by Anatol Struna

.

Continue reading

Casa Ora by ZDA Zupelli Design Architettura

The project of “Casa Ora” designed by ZDA Zupelli Design Architettura was born from the intersection of two linear volumes that, following the directions of the area, define the particular angular shape of the house. The two volumes accommodate the sleeping area and the open-space living area, delimiting the outdoor area of the garden, creating a continuous view of the pool area. Thanks to the presence of large windows on this side, the visual limit between inside and outside is eliminated, flooding the various rooms of the house with natural light.

.

Continue reading

The biggest safari story in Southern Africa

OKHA created statement pieces for new luxury safari lodge, Cheetah Plains, which is set in the Sabi Sand Game Reserve. They worked in close collaboration with ARRCC (the architects and interior designers) and architect, Stefan Antoni of SAOTA. Photography by Photo: Adam Letch.

.

Continue reading

Guia House by Contacto Atlântico

Guia House is a project designed by Contacto Atlântico. This project took place in one Guia Casa-Mãe in Cascais. The house, developed mostly on the ground floor on a vast plot of land, was characterized by the rustic and simple architecture of the small houses of Cascais of the 20th century. This intervention was done in all divisions of the house as well as in the outdoor spaces. Photography by Contacto Atlântico.

.

Continue reading

Fitzroy House by Camson Homes

Fitzroy House is a project designed by Camson Homes. Within this Victorian era terrace house, a sequence of airy, cascading spaces responds to the natural fall of the site. The kitchen and dining area opens out onto a large, secluded north-facing courtyard garden. The stair winds past a study nook to the private accommodation upstairs. Photography by Peter Bennetts.

.

Continue reading

Fenwick House by Overend Constructions

Fenwick House is a project designed by Overend Constructions. This design was developed with close involvement by the clients to maximise the available light and space on an oddly shaped block in the inner suburban setting of Clifton Hill. The original weatherboard cottage which addresses the street has been maintained while a new, two-level addition at the rear provides new kitchen and dining areas and a master bedroom suite. Photography by Christine Francis

.

Continue reading

The Penthouse by ANNA.CARIN DESIGN Studio

The Penthouse is a project designed by ANNA.CARIN DESIGN Studio. “Our brief for this city apartment was to create a welcoming, elegant and luxurious home whilst complementing the existing architecture. Bespoke joinery and furniture were designed to create a sophisticated and individual apartment.” Photography by Justin Alexander

.

Continue reading