Tag Archives: villa

Pemberton Place by Matt Garcia Design

Pemberton Place is a project designed by Matt Garcia Design. With unparalled views of the every-changing austin skyline, the pemberton place residence is nestled between large heritage oak trees on a rare, one-acre lot in west austin. Pushed back from the street along the edge of a bluff, this modern treehouse slips thru the trees to capture spectacular views across pease district park to the state capitol and downtown. Photography by Casey Dunn.

.

Continue reading

Baboolal Residence by Arielle Schechter, Architect, PLLC

The Baboolal residence designed by Arielle Schechter, Architect, PLLC is a net zero house is for a multicultural family of four. The husband is Indian originally from South Africa and the wife is American. They are both in high stress professions: he is a pediatric anesthesiologist and she is a pediatric nurse. They have two small children and pets. Photography by Tzu Chen.

.

Continue reading

Sag Harbor 2 by Kevin O’Sullivan + Associates – KOSA

Sag Harbor 2 is a project designed by Kevin O’Sullivan + Associates – KOSA. The homeowners scouted properties by boat and came upon the perfect site…amazing sunsets, a protected cove, friendly neighbors, and a gently slope from curbside to waterfront. The elements spoke to them and they decided to build a home for themselves. Photography by Read McKendree.

.

Continue reading

Grant Park House by ARCHITECTUREFIRM

The Grant Park House by ARCHITECTUREFIRM began with a classic Atlanta craftsman style bungalow in the historic Grant Park neighborhood that was in need of significant repair. The extensive renovation to the roof that was required allowed for a complete reconceiving of the home in plan and section, creating a new sky-lit single volume and wide open living spaces with a lofted floor above the more intimate bed and bath rooms. Photography by Garey Gomez.

.

Continue reading

The Picture House by NOTO Architects Limited

The Picture House designed by NOTO Architects Limited was derived from a clear client brief for a rear extension- maximise the proportion of the glazing to the rear facade, and in turn minimise the appearance of the other constructed elements. Photography by French + Tye.

.

Continue reading

Rediscovering a House by Felipe de Almeida

A 430m² house that was abandoned and closed for over six years in São Paulo was the scenario found by Felipe de Almeida Studio. In its development, it was necessary to revitalize it to bring back its soul and new stories, without losing its architectural identity, but updating it to a more modern and cozy living. Photography by Evelyn Müller.

.

Continue reading

Lush Beverly Hills Bungalow by Abramson Architects

Blurring the edges between indoors and out, the re-design of this Beverly Hills Residence designed by Abramson Architects focuses on redistributing the home’s layout to create a welcoming internal courtyard. Once inside the entry vestibule, a series of well-composed sightlines establish a simultaneously elegant and informal entry sequence. The lush interior garden is a sanctuary, easily accessible from the kitchen, dining room, and living room. photography by Manolo Langis.

.

Continue reading

The Storehouse by Starbox Architecture

The brief tried to answer ‘How can we live with our loved ones as well as our most treasured possessions under the same roof’? The Storehouse designed by Starbox Architecture looks to blend a typical dwelling with offsite storage into one. Photography by Aaron Jones.

.

Continue reading

Dover Townhouses by DOOD Studio

Dover Townhouses is a project designed by DOOD Studio. Located in a heritage zone in inner city Melbourne; a pair of brothers build a pair of contemporary townhouses so their young families could grow up side-by-side. Photography by Tatjana Plitt.

.

Continue reading

Viewfinder House by Faulkner Architects

Viewfinder House is a project designed by Faulkner Architects. “Can all of the rooms enjoy this view?” was our client’s question on our first site walk. We were looking at the Pacific Crest of the Sierra Nevada Mountains in the distance. This question formed the seed of our conceptual approach to the design of the house. We organized the family-driven program of 7,200 square feet into a simple two-part scheme. The lower-level base follows the street geometry, while the upper levels are twisted slightly to align with the view. The steel base protects the structure from deep winter snows common in the Sierra Nevada and allows the lower-level form to disappear into the grade on the high side of the topography. Photography by Paul Hamill.

.

Continue reading