Category Archives: living

Tribeca by PROJECT AZ

When PROJECT AZ designed by PROJECT AZ was approached by a young marketing professional, they had the opportunity to transform a one-bedroom bachelor’s pad into a modern and stylish space created with guests in mind. Photography by Trevor Parker.

.

Continue reading

Off Grid House by Anderson Architecture

Off Grid House is a project designed by Anderson Architecture. Nestled in Sydney’s dense Blue Mountains bushland, Off Grid House acts as a premium benchmark for sustainable living under extreme conditions while coexisting with nature. The modest, highly durable home is net zero emissions and BAL-FZ rated; self-sufficient in power, water and sewage. Photography by Nick Bowers, Simon Anderson.

.

Continue reading

0244 ABBEY ROAD CHURCH CONVERSION PENTHOUSE by VORBILD Architecture

This contemporary church conversion penthouse in St John’s Wood designed by VORBILD Architecture is one of thirteen inside a converted orthodox church. The property is situated near the famous Beatles crossing and the Abbey Road Studios. Photography by VORBILD Architecture.

.

Continue reading

Beaumaris Residence by STUDIOMINT Design Group

This interior project designed by STUDIOMINT Design Group was born from a couple who live and breathe ‘coolness’. Both nearing retirement, they wanted to create a home that left a mark and legacy. With love for music, books, fine wine, family and friends – the creative direction was clear – bring St Kilda to Beaumaris. Photography by Rachael Dere.

.

Continue reading

Project No. 355 – The Sussex by Mckimm

Project No. 355 – The Sussex is a project designed by Mckimm. A bold contemporary form and celebration of materiality, showcasing bricks, bluestone and porcelain – embodying the mass of a boulder, delicately floating within the shallows of a deep blue body of pool water, the weighted walls are softened by warm timbers and curves, all perceived through a biophilic line-of-sight. Photography by Timothy Kaye.

.

Continue reading

Silver Linings by Rachcoff Vella Architecture

Silver Linings by Rachcoff Vella Architecture. Washed up from the beach a robust and heavy mass sits on top of the rise, offering up an entry path through sand dunes, layered beach grass and aged timber planks. Below a heavily textured concrete rock shelf a recessive deep void invites one into a dark entry and the beginning of a sequence of silver lined spaces. Photography by Tatjana Plitt.

.

Continue reading

VILLA in Xitang Ancient Town by Nature Times Art Design Co., Ltd.

The project designed by Nature Times Art Design Co., Ltd. is located in an ancient water town in Jiangnan Region (Southern China), embracing local characteristic cultural context. Accompanied by the Naera Hotel and an organic ecological village, and based on the rich culture and multiple commercial operations on the site, it creates a diversified living scene and vacation experience that conform to the contemporary trend, and establishes an aesthetic dialogue among living space, art, landscape and nature. Photography by Xu Xiaodong.

.

Continue reading

Penthouse in Nahariya by Inbar Menaged

Penthouse in Nahariya is a project designed by Inbar Menaged. Photography by Tal Nisim.

.

Continue reading

Yo-Ju Courtyard House by Wittman Estes

Yo-Ju Courtyard House is a project designed by Wittman Estes. What happens to the suburban single-family home as cities become dense and privacy becomes limited? It must look inward. Through a series of thresholds from opaque to transparent, Yo-Ju Courtyard House, which means “secluded living” in Mandarin Chinese, embraces the future of suburban density by establishing a private experience despite being adjacent to a busy arterial street in the Clyde Hill neighborhood of Bellevue. Photography by Andrew Pogue.

.

Continue reading

Forest House by Faulkner Architects

Forest House is a project designed by Faulkner Architects. A luxuriant forest of Jeffrey and sugar pine mixed with white and red fir covers this two-acre site at roughly 6,300 feet above sea level in the Martis Valley near the north shore of Lake Tahoe. Gently sloped, the site falls toward the south with views to the Northstar California ski resort. The simple rectangular plan is placed to minimize impact on the site, leaving a three-dimensional screen of 115 trees 60 to 90 feet tall surrounding it. The smaller second level contains sleeping rooms. Photography by Joe Fletcher Photography.

.

Continue reading