Tag Archives: terrace

AM House

AM House is a project designed by Nguyen Huu Duy, Nguyen Duy, Bui The Long (AmDesign Architects, Time Architects, CTA | Creative Architects) in 2017, covers an area of 184m2 and is located in Can Giuoc, Long An Province. Photography by Hiroyuki Oki

.

Continue reading

Pavilions by Sparks Architects

Pavilions is a project designed by Sparks Architects. Dividing the plan into two ‘pavilions’ linked by a generous breezeway space enables natural light and ventilation into the south, as well as north, parts of the house. This also provides a simple circulation area between the various rooms, and levels. Living areas are on the upper floor which enjoys views over the dunes to the ocean; the bedrooms and library are located on the more private and protected ground floor which is tucked in behind the dunal vegetation. Photography by Christopher Frederick Jones.

.

Continue reading

Black & Fluid Apartment by Diego Revollo

Black & Fluid Apartment is a project designed by Diego Revollo. The time and turn for curved shapes. Fluid architecture is not just an aesthetic issue. It reflects the moment we are living in: the breaking of rigidity. Freer spaces, with less hard lines, make the atmosphere lighter and improve well-being. This is reflected from the design of more flexible layouts, through the finishes and even the execution of the spatial structure. Photography by Renato Navarro.

.

Continue reading

38 on Morsim by Daffonchio and Associates Architects

38 on Morsim designed by Daffonchio and Associates Architects is a development of 12 luxury stand-alone houses on a desirable road in Hyde Park, Johannesburg, South Africa. Photography by Juane Venter.

.

Continue reading

Casa Ora by ZDA Zupelli Design Architettura

The project of “Casa Ora” designed by ZDA Zupelli Design Architettura was born from the intersection of two linear volumes that, following the directions of the area, define the particular angular shape of the house. The two volumes accommodate the sleeping area and the open-space living area, delimiting the outdoor area of the garden, creating a continuous view of the pool area. Thanks to the presence of large windows on this side, the visual limit between inside and outside is eliminated, flooding the various rooms of the house with natural light.

.

Continue reading

Guia House by Contacto Atlântico

Guia House is a project designed by Contacto Atlântico. This project took place in one Guia Casa-Mãe in Cascais. The house, developed mostly on the ground floor on a vast plot of land, was characterized by the rustic and simple architecture of the small houses of Cascais of the 20th century. This intervention was done in all divisions of the house as well as in the outdoor spaces. Photography by Contacto Atlântico.

.

Continue reading

Black Ridge House by Neil Dusheiko Architects

Black Ridge House is a project designed by Neil Dusheiko Architects. Two-storey extension to an existing property on the Warner Estate, made of charred black timber and concrete work surfaces – a fusion of modern industrial materials within a historic domestic setting. Photography by Tim Crocker.

.

Continue reading

Pandanus by Sparks Architects

Pandanus is a project designed by Sparks Architects. On an enviable site directly opposite the dunes of Peregian Beach, the challenge for this project was to get high enough to capture the sea views over the dunes without exceeding the statutory height limits or blocking all of the neighbour’s views. In fact, the finished building sits well below the maximum height allowed on the sloping block with the bulk of the building running back along the depth of the site, while the portion of the building across the width of the site sits on a minimum of structure to create an open terrace underneath. Photography by Christopher Frederick Jones.

.

Continue reading

Parish Ghyll by Halliday Clark

Halliday Clark was commissioned to design a 1½ storey extension to the rear of No. 1 Parish Ghyll Road, a Victorian terraced dwelling. The design provides a covered deck and garden room featuring a ‘picture window’ at the upper ground floor level and a utility room, living space and barbecue area at lower ground floor level. Photography by Camera Crew.

.

Continue reading

House by Paula Carvalho

More than modernizing this house in São Paulo, the architect Paula Carvalho fulfilled the challenge of unifying the house with the neighboring land, transforming the connection into the new family leisure area. “We expanded the kitchen and integrated it with the external area of ​​the house, making the connection with the barbecue and the dining room”, explains Paula.

.

Continue reading