Edgeland House by Bercy Chen Studio LP

Edgeland House is a project designed by Bercy Chen Studio LP located on a rehabilitated brownfield site and is a modern re‐interpretation of one of the oldest housing typologies in North America, the Native American Pit House. The Pit House, typically sunken, takes advantage of the earth’s mass to maintain thermal comfort throughout the year.

Edgeland House by Bercy Chen Studio LP 01

Edgeland House by Bercy Chen Studio LP 02 Edgeland House by Bercy Chen Studio LP 03 Edgeland House by Bercy Chen Studio LP 04 Edgeland House by Bercy Chen Studio LP 05 Edgeland House by Bercy Chen Studio LP 06 Edgeland House by Bercy Chen Studio LP 07 Edgeland House by Bercy Chen Studio LP 08 Edgeland House by Bercy Chen Studio LP 09 Edgeland House by Bercy Chen Studio LP 10 Edgeland House by Bercy Chen Studio LP 11 Edgeland House by Bercy Chen Studio LP 12

Both visually and functionally, Edgeland House touches on architecture as site‐specific installation art and as an extension of the landscape. The program is broken up into two separate pavilions, living and sleeping quarters, and requires direct contact with the outside elements to pass from one to the other. This project sets new standards for sustainability while providing great aesthetic qualities through its small footprint and integrated mechanical features.
Photography by Bercy Chen Studio LP