House G by Maxwan architects + urbanists.

House G was an old barn transformed into a beautiful single family residence designed by Maxwan architects + urbanists and is located in Geldermalsen, The Netherlands.

House G by Maxwan architects + urbanists 01

House G by Maxwan architects + urbanists 02 House G by Maxwan architects + urbanists 03 House G by Maxwan architects + urbanists 04 House G by Maxwan architects + urbanists 05 House G by Maxwan architects + urbanists 06 House G by Maxwan architects + urbanists 07 House G by Maxwan architects + urbanists 08 House G by Maxwan architects + urbanists 09 House G by Maxwan architects + urbanists 10 House G by Maxwan architects + urbanists 11

Our clients had bought an old barn on a beautiful 2ha (5 acre) site bordering the river Linge. We were asked to help realize their dream of a large kitchen living room where they could relax, entertain friends and organize wine tasting sessions for their customers.
In the past, the previous owners had already realized an extension by simply extruding the high barn, adding 10 meters (33 feet), in two floors.
At our first visit we found the house difficult to inhabit. Most strikingly, virtually no relation existed to the beautiful landscape surrounding the house. All fa├žade openings were too small, in the wrong place, or both.
We proposed to invert the layout of the house, moving the offices and storage space to occupy the recent extension and the private spaces to the old barn. A large slit was cut into the barn roof to bring in light. The final touch was a large piece of furniture that would serve as kitchen, storage, stairs and library all at once.