Warwick Park by OB Architecture

Warwick Park is a project designed by OB Architecture. Set within the Pantiles Conservation area in Tunbridge Wells, this highly contemporary 3-storey house replaces a modest 1960s bungalow.

warwick-park-by-ob-architecture-01

warwick-park-by-ob-architecture-02 warwick-park-by-ob-architecture-03 warwick-park-by-ob-architecture-04 warwick-park-by-ob-architecture-05 warwick-park-by-ob-architecture-06 warwick-park-by-ob-architecture-07 warwick-park-by-ob-architecture-08 warwick-park-by-ob-architecture-09 warwick-park-by-ob-architecture-10 warwick-park-by-ob-architecture-11 warwick-park-by-ob-architecture-12 warwick-park-by-ob-architecture-13

Set against the backdrop of Victorian and Edwardian houses, the white rendered modernist house has been designed to rest discretely in the site, with a 2-storey elevation facing the road and a 3-storey stepped facade to the rear. A series of roof terraces at the back open out to a contemporary landscaped garden providing a strong connection between the inside spaces and the outside spaces.
The main living spaces are located on the ground floor. The large open plan kitchen/living/dining area opens out to 2 raised terraces. Further reception and bed spaces are located at lower ground floor, with a master bedroom and 2 more bedrooms at first floor.
A highly insulated timber ground and first floor superstructure sits on top of an innovative waterproofed concrete basement structure.
Photography by Steve Taylor

Leave a Reply