CEDRUS Residence by BOOM TOWN

CEDRUS Residence is a project designed by BOOM TOWN and is located in Harrington, Canada on the shore of the Gate Lake, on a slightly sloping land of almost 80 000 pi2, the chalet takes place on the edge of a cedar wood with majestic mature incline trunk trees. Although the footprint of this two-storey building is substantial, because the roof slope follows the landscape the impact of it site integration is minimal.

CEDRUS Residence by BOOM TOWN 01

CEDRUS Residence by BOOM TOWN 02 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 03 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 04 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 05 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 06 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 07 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 08 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 09 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 10 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 11 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 12 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 13 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 14 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 15 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 16 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 17 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 18 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 19 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 20 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 21 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 22 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 23 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 24 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 25 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 26 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 28 CEDRUS Residence by BOOM TOWN 29

The entrance to the chalet is located on the superior level where you access by a big outdoor porch to the doorway. The inferior level, where the living spaces are located (living room, kitchen, dining room) is at the same plane of the ground nearby; allowing easy access to the land by many doors on the tree facades on the side of the lake.
A large terrace next to the master bedroom offers the most cleared and marvellous view of the lake and a generous sunlit space for the occupants. The extremities of the two circulation axes that serve the interior spaces are wide open glazed, offering a unique picture of the landscape. The exterior finishes of the building are made from dressed stones and cedar cladding, natural materials and site specific. The sloped roof is covered with zinc finish steel that partially turn toward the ground to in a manner of a protective case, but still letting go through the beauty of the landscape at the heart of the project.
Photographer: Angus McRitchie

Leave a Reply