AP TEREPINS by P|S Arquitetos

AP TEREPINS is a project designed by P|S Arquitetos. “Our first project in Lisbon, Portugal, was requested by a Brazilian family who spend only a few weeks a year in the country. With a pure and minimalist language, the project was conceived in an old building that went through a retrofit but respecting the original openings. Photography by Ricardo Oliveira Alves.

.

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

Ricardo Oliveira Alves Architectural Photography – fotografia de arquitetura
Pascali Semerdjian Arquitetos – AP Lisboa

The plan originally longilinea suggested us a very clear division between the social and intimate areas through its length. The social spaces were integrated with each other ensuring amplitude between them. The kitchen, also integrated in the living room, can be opened and closed by means of carpentry sliding panels.
As well as the social part, the intimate area of the apartment has a simple language: few pieces of furniture and the same finishes as the rest of the apartment, such as the oak floor which is also repeated in the social area.
The furniture has been carefully chosen partly in European Antique shops and partly in contemporary pieces. The art collection that composes the project is part of the clients’ collection.”

Client: SL
Location: Lisbon, Portugal
Start: 2016
Ending: 2019
Built area: 279,20 m2
Status: Completed
Project type: Retrofit and Interior.
– Architecture: Pascali Semerdjian Arquitetos
– Team: Linda Mattoli
– Interiors: Pascali Semerdjian
– Lighting: Osvaldo Mattos
– Luminot├ęcnico : Pascali Semerdjian Architects
– Floor: European Oak
– Photography: Ricardo Oliveira Alves
– Support and Production : Ternullo Mello Architects

Leave a Reply