Black Box by Form_art Architects.

Black Box is a private residence designed by Form_art Architects and is located in London, England. The concept is a simple brick enclosure, cut away to allow light to diffuse into the heart of the building.

Black Box by form_art architects 01

Black Box by form_art architects 02 Black Box by form_art architects 03 Black Box by form_art architects 04 Black Box by form_art architects 05 Black Box by form_art architects 06 Black Box by form_art architects 07 Black Box by form_art architects 08

The ground floor offer an open plan gallery area arranged around an internal entrance courtyard. Blurring the boundary between interior and exterior, the distinctive black-grey linear brickwork is exposed inside to create a dramatic contrast with the interior.
The stairs are articulated in a slot that divides the first floor rooms, one of which is a suspended “floating” box that hovers behind the double-height glazed screen of the courtyard.
Photos by: Timothy Soar