Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects

This bay front house designed by Stelle Lomont Rouhani Architects is located on a quiet road off the beaten path in Water Mill within walking distance to the ocean. The new house is configured as two volumes separated by a central circulation core. The habitable portions of both volumes are raised to the required flood elevation, with the space below serving as parking and storage.

Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 01

Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 02 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 03 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 04 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 05 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 06 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 07 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 08 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 09 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 10 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 11 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 12 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 13 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 14 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 15 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 16 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 17 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 18 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 19 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 20 Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects 21

Taking advantage of the distant ocean views, the larger of the two volumes houses open living room, dining, and kitchen functions on the main floor with family bedrooms above. The smaller volume provides space for back of house functions and a family room, with guests above. Having spent considerable time on the property before construction of the new house, the owners are very sensitive to the light patterns as well as the views. These have been accounted for in the creation of balcony and outdoor space on both the front and backsides of the house.
Photographer: Matthew Carbone