Tag Archives: JUMA architects

Villa T by JUMA architects

Belgian clients commissioned JUMA architects to design a holiday retreat. The fallow land is characterized by a dense vegetation of pine trees and a hillside overlooking the Mediterranean Sea.

Continue reading

Villa Perinne by JUMA architects

JUMA architects were contacted for the interior design of a shell-state apartment on the coast. The structural construction, the plastering, the floor screed and the technical fittings (heating ducts, plumbing, electricity and ventilation) of the apartment had already been realised.

Continue reading

Project H by JUMA architects

This project designed by JUMA architects, mainly aimed at the realization of a new kitchen and pantry, is a more radical alteration than one might suspect at first glance. The entire floor-covering parquet was taken out since the existing pipes of this 80s house were in urgent need of replacement. The windows were replaced by and more slender and more efficient joinery. In several places, the existing window openings were made larger, so that they would come down to the floor. In addition to adding light and views, this also results in a more contemporary look.

Continue reading

Project K by JUMA architects

JUMA architects transformed a typical 1976 bungalow into a contemporary villa with a pleasant holiday feeling.
Nothing remains of the original layout. The changes start with the entrance door, which has been moved to a different location. The stairs to the basement and the attic were removed and replaced by two stair hatches, freeing up a considerable floor area that previously only served as circulation space. The garage was sacrificed as well. Not only because of the space it occupied, but mainly because it completely blocked the view on the most beautiful part of the garden. The unused attic space above the garage was opened up to the roof; in this way, JUMA created the perfect place to house the kitchen. The massive Vertigo lamp was hung above the central kitchen island, where it comes fully into its own.

Continue reading

Project K by JUMA architects

JUMA architects transformed a typical 1976 bungalow into a contemporary villa with a pleasant holiday feeling.
Nothing remains of the original layout. The changes start with the entrance door, which has been moved to a different location. The stairs to the basement and the attic were removed and replaced by two stair hatches, freeing up a considerable floor area that previously only served as circulation space. The garage was sacrificed as well. Not only because of the space it occupied, but mainly because it completely blocked the view on the most beautiful part of the garden. The unused attic space above the garage was opened up to the roof; in this way, JUMA created the perfect place to house the kitchen. The massive Vertigo lamp was hung above the central kitchen island, where it comes fully into its own.

Continue reading

Outdoor living by JUMA architects

JUMA architects were commissioned to add a covered outdoor area to an existing home. One existing volume was first removed to make room for a canopy that forms part of a much larger outdoor concept. Through the reduction of the number of supporting points, the canopy acquires a floating quality, creating an open corner that provides panoramic views of the surrounding lush greenery.? The long garden wall makes the existing house look bigger, partly because it is built with the same material as the house.

Continue reading

Dupli Dos by JUMA architects

This commission involved the renovation and conversion of two duplex apartments into one single residence/retreat. The two existing external stairs were removed and replaced by a single internal staircase. This intervention made it possible to create one large outdoor area and maximise the existing view. The steel canopies and wooden sun terraces act as visual links between the two original living units. Dupli Dos is a project designed by JUMA architects in collaboration with Minimum Arquitectura.

Continue reading

Project 419 by JUMA architects

The conversion of a 90sqm, 1974 apartment was meant to create a great sense of spaciousness and generate a loft-like feeling. Before, the apartment was characterized by a series of dark, concatenated spaces. The kitchen and entrance hall were consequently fully opened up, leading into a spacious living room with fireplace. The large windows let in plenty of natural light, and create a very pleasant living experience in the living room and kitchen. To optimize this feeling of freshness, white colour hues were chosen for the interior. The walls were painted white and JUMA also resolutely chose white for the curtains, blinds and kitchen. The floor coverings and furniture provide the necessary colour contrast. The idiosyncratic light fixtures on the wall add a playful touch to the whole.

Continue reading

Greenway by JUMA architects

This project designed by JUMA architects involves the renovation of a 1974 apartment with a floor space of 90sqm. The original apartment was divided into separate spaces that could be accessed through a central circulation area. The playful circulation in the new design creates an optical extension of the room. The design also shows that it is possible to create a loft-like feeling, even with limited floor space.

Continue reading

Fly house by JUMA architects

The clients had a very clear vision of how they wanted to live in their future home. They dreamed of a compact volume, preferably with a rectangular ground plan. Their wish list also included a central fireplace, a hub around which family life is centred. This was the brief the architects at JUMA went to work on, with particular enthusiasm for the idea of positioning the fire at the centre of the house. Not in the least because this principle was often applied in the past by JUMA’s great example and source of inspiration, architect Frank Lloyd Wright.

Continue reading